Un festival 100 % en català, independent, amb paritat de gènere, solidari, itinerant i respectuós amb el medi ambient.

El Poemestiu (Festival de Poesia de l’Empordà) és un festival nascut el 2011, que té lloc entre finals de juliol i mitjan agost a diversos municipis de l’Empordà: Navata, Darnius, La Vinyeta, Figueres i Roses.  Altres anys, s’havia fet també a Taravaus, a Castelló d’Empúries, a Palamós… Hi participen entre 20 i 30 poetes catalans cada any, l’organitza l’Associació Cultural Poemestiu, editora del blog poètic col·lectiu www.versos.cat, el dirigeix l’editor del blog esmentat (Daniel Ruiz-Trillo) i té el suport d’una vintena d’empreses, col·lectius, entitats, negocis, institucions i ajuntaments empordanesos i el patrocini dels premis per part del celler La Vinyeta. Tot maridant la poesia amb el paisatge i amb altres arts (música, pintura, circ, dansa, teatre…) el Poemestiu aposta pels poetes locals, pel foment de la poesia catalana i per la presència tant de poetes de renom com d’artistes joves, en una festa major de la poesia sense caps de cartell, on tothom és igual i on el protagonista és la paraula, en un marc únic i incomparable.
ACCEDEIX AL BLOG

 


 

VII EDICIÓ


Ja s’acosta l’edició del 2017 del festival, que es farà en els següents llocs:

Roses: 14 de juliol a les 6.30 pm (amb Carles Cuberes).

Navata: 28 de juliol a les 9 pm (amb un recital de diversos poetes).

Darnius: 10 d’agost a les 8 pm (amb un recital de diversos poetes).

I els Sopars Poemestiu que tindran lloc al celler La Vinyeta de Mollet de Peralada:

Premis Poemestiu: 4 d’agost, amb Quico Tretze i la poesia de tots els finalistes (8pm).

Recital de poesia i cançó, amb Jaume Calatayud i Vicent Monera: 8 de juliol (8pm).

La presentació/roda de premsa s’hi farà el 7 de juliol al matí, amb Jules. L’art convidat serà la fotografia.

 

Edicions anteriors

 Edició 2011

Poetes: 18
Poblacions: Navata, Darnius, Palamós i Castelló
Dies: 4
Assistents: 300
Dissenyador: Arcadi Royo
Comunicació: Sofia Rodríguez
Arts convidades: música i artesania

 Edició 2012

Poetes: 25
Poblacions: Figueres, Navata, Castelló, Palamós, Agullana, Maçanet i Darnius
Dies: 7
Assistents: 700
Dissenyador: Oriol Gamarra
Comunicació: Sofia Rodríguez
Arts convidades: circ, pintura, artesania, música i cançó

 Edició 2013

Poetes: 28
Poblacions: Figueres, Navata, Castelló, Palamós i Darnius
Dies: 5
Assistents: 800
Dissenyador: Dídac Galera
Comunicació: Laia Azcona
Arts convidades: artesania, llana i cançó.

 

 

 

 

 Edició 2014

Poetes: 35
Poblacions: Figueres, Navata, Castelló, Darnius, La Vinyeta i Taravaus
Dies: 8
Assistents: 1000
Dissenyador: Jordi Magrià
Comunicació: Laia Azcona
Arts convidades: teatre i música

 Edició 2015

Poetes: 25
Poblacions: Figueres, Navata, Castelló, Darnius,
La Vinyeta i Taravaus
Dies: 9
Assistents: 1100
Dissenyador: Jordi Magrià
Comunicació: Victòria Sanjuán
Arts convidades: disseny

 Edició 2016

Poetes: 40
Poblacions: Figueres, Navata, Roses, Darnius, La Vinyeta i L’Escala
Dies: 9
Assistents: 1100
Dissenyador: Jordi Magrià
Comunicació: Associació Cultural Poemestiu
Arts convidades: pintura i escultura

 
Consulteu els premis i els premiats de les edicions anteriors
 

PREMIS POEMESTIU LA VINYETA


PARTICIPANTS

Lluís Bosch

Lluís Bosch (Figueres, 1974) participarà al Poemestiu 2017, concretament el 28 de juliol a Navata. Ell és llicenciat en Filologia Hispànica i en Filologia Catalana. Enguany, s’està doctorant en traducció de poesia i exerceix de mestre de llengua i literatura catalana a l’Institut Narcís Monturiol de Figueres.

 

Lídia Herbera

Lídia Herbera participarà al Poemestiu 2017, concretament el 28 de juliol a Navata. Ella escriu poesia a l’adolescència. Ho deixa, i hi torna fa una anys. Ho fa per descobrir i descobrir-se. Per moure’s internament, cercant paraules que col·loquin el que sent. 

 

Pep Panosa

El poeta gironí PeP Panosa, conegut com el Jardiner de Sentiments, participarà al Poemestiu 2017, concretament el 28 de juliol a Navata. Ell va publicar el 2015 el seu primer llibre en solitari, Amb el blau de la mirada. 

Montserrat Oriol

Montserrat Oriol participarà al Poemestiu 2017, concretament a Darnius el 10 d’agost. Ella és poeta (especialista en les flors silvestres), darniuenca, exmestra i una gran col·laboradora del festival, que any rere any va pels pobles compartint el projecte, juntament amb alguns organitzadors. Per molts anys!

 

Col·lectiu Vibra

El Col·lectiu Vibra tornarà a col·laborar amb el Poemestiu. Ells són artistes multidisciplianars, són empordanesos i fan creacions, exposicions, performances… Format per: Esther Pi, Sarah Ma, Elena Casadevall, Petra Vlasman, Mònica Campdepadrós, Julliette Murphy i Alba Pérez. Merci.

 

Jep Perxés

Jep Perxés participarà al Poemestiu 2017, concretament a Darnius el 10 d’agost,. Ell és músic i poeta. Ha conreat poesia ràpida, quotidiana, senzilla i també lúdica i lúcida. És pianista i és el pianista oficial del Poemestiu, amenitzant amb la seva música la poesia dels participants. Fa set anys que recita al Poemestiu i hi col·labora amb les seves iniciative

 

Daniel Ruiz-Trillo

Daniel Ruiz-Trillo serà al Poemestiu 2017, concretament a Darnius el 10 d’agost. Escriptor, professor, blogaire i periodista digital, ha publicat 9 llibres de poesia i 5 de narrativa, l’últim dels quals és Vint-i-cua (Voliana Edicions, 2016). També ha publicat en llibres col·lectius (Sac, Llibre i martell, Agenda escolar Aire, Autisme, trenquem el silenci amb la poesia, Lletres blaves per l’autisme…).

 

David Madueño

David Madueño participarà al Poemestiu 2017, concretament el 29 de juliol a Navata. Nat a Sabadell el 1976, és professor i corrector de textos. Llicenciat en Filologia catalana. Ha guanyat premis com a poeta i i com a crític literari, col·labora habitualment amb la revista Caràcters i manté el seu propi blog, llunÀtic. 

 

Albert Carrasco

Albert Carrasco (àlies Albert Claramont) serà al Poemestiu 2017, concretament a Darnius el 10 d’agost. Ell és artista polifacètic. Poeta, prosista i activista cultural. Ha guanyat diferents premis literaris i publicat tres llibres. Artista plàstic de l’àrea del collage i l’assemblatge, combina les arts escrites i plàstiques en un maridatge continu.

Laura Basagaña

Laura Basagaña participarà al Poemestiu 2017, concretament el 10 d’agost a Darnius. Ella és poeta i periodista. Fundadora, editora i crítica literària del setmanari digital de cultura Llavor cultural, www.llavorcultural.cat.

 

Quim Ponsa

Quim Ponsa, organitzador del Poemestiu a Navata des del 2011 i de la Nit de Poesia de Navata des de fa prop de vint anys, és poeta i agitador cultural. És membre de versos.cat. Ha publicat recentment el poemari “Gure ametsa”.

 

Sun Estarriol

Sun Estarriol participa a tots els festivals de poesia de l’Empordà, al Poemestiu des del 2011 i a les nits de poesia de Navata, d’Avinyonet (que ella organitza), del castell i d’altres pobles empordanesos. És membre de versos.cat.

Albert Cuevas

Albert Cuevas és músic, dissenyador, pintor i artista global. Ell és de Navata i sempre col·labora, coorganitza i ajuda amb el Poemestiu de Navata i altres actes culturals del poble.

 

Tomàs Arias

Tomàs Arias Soler participarà al Poemestiu 2017, concretament a Darnius el 10 d’agost. Ell és poeta i publica en diversos diaris i revistes i recita sempre arreu. És autor de diversos llibres.

 

Carme Pagès

Llicenciada en Filologia Catalana per la UOC, ha fet de correctora i de professora de llengua catalana. Membre de versos.cat. És autora de l’Agulla del destí i Al·legorismes profans.

Carles Morell

Carles Morell serà al Poemestiu 2017. Ell és poeta, rapsode i escriptor, guanyador de la 50a edició del Premi de Poesia Amadeu Oller amb l’obra Els vapors que maten.

 

Montserrat Aloy

Ella participarà al Poemestiu 2017, concretament el 10 d’agost a Darnius. Montserrat Aloy (Tàrrega, 1967) es llicencià en Filologia Anglesa a la Universitat de Lleida. Viu a l’Urgell, comarca on troba la matèria primera per crear els seus poemes. 

 

Núria Garcia

Ella serà al Poemestiu 2017, concretament el 10 d’agost a Darnius. Tendra, dolça, maca i una gran poeta.

Joana Ramos

La Joana Ramos participarà al Poemestiu 2017, concretament el 28 de juliol a Navata. Ella és filla de Sarrià de Dalt (Girona) i autora de molts poemaris i contes infantils.

 

Carles Cuberes

Carles Cuberes -músic, cantant i escriptor- actuarà al Poemestiu 2017, concretament el 14 de juliol a Roses, a les 7 pm, amb un recital per a la mainada anomenat “Papallones".

 

Rosa Maria Arrazola

Ella participarà al Poemestiu 2017. Poeta, artista, rapsoda i membre de versos.cat, ha rebut diversos premis literaris i ha publicat varis poemaris.

Roser Cabacés

Ella participarà al Poemestiu 2017. És poeta i el seu últim poemari val molt la pena. Segons l’editor Puigtobella, “Corvespre és la paraula clau d’aquest poemari. Vindria a ser el robí fulgurant d’on emana tota la llum de la primera part del llibre.

 

Calatayud i Monera

Ells actuaran al Poemestiu 2017, concretament el 8 de juliol a La Vinyeta, oferint un recital molt especial amb poemes dels grans poetes catalans del segle XX.
 

 

Jules

Jules serà el dia 7 de juliol al matí a la presentació del Poemestiu 2017, concretament al celler La Vinyeta a les 10. Jules és el projecte musical personal del Juli Farfan, músic, cantant, lletrista i compositor barceloní.

Quico Tretze

Quico Tretze (1979, Barcelona) actuarà al Poemestiu 2017, concretament el dia 4 d’agost a La Vinyeta, abans del lliurament dels Premis Poemestiu. Ell des dels tres anys resideix a Igualada i se sent fill adoptiu del petit poble de l’Espelt.

 

 

 

 

 

FOTOS

 

 

 

 

 

MÉS FOTOS

VÍDEOS

COL·LABORADORS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquest espai web utiliza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies

Top